Rregullat e deportimit ne Gjermani

1500

Nëse një kërkesë për azil refuzohet, Zyra Federale për Migracion dhe Refugjatë lëshon një njoftim refuzimi dhe një njoftim dëbimit.

Njoftimi Refuzimi thotë se ju duhet të largoheni brenda një kohë të caktuar dhe paralajmëron se policia do të deportojë nëse ju nuk përputhen.

Megjithatë, secili ka të drejtë të apelojë refuzimin dhe shtyrjen dëbimin. Ka disa mundësi të apelojë në gjykata. Ankesa e parë është nëpërmjet gjykatës administrative. Nëse kjo dështon, kete çështje mund ta marre një gjykatë më e lartë administrative, dhe pastaj në raste të rralla, në Gjykatën Federale Administrative. Pas kësaj, mund të paraqitet një ankesë në Gjykatën Federale Kushtetuese. Nëse besoni se një vendim dëbimi po shkel të drejtat tuaja të njeriut, është e mundur për të apeluar në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut në Strasburg.

Aktualisht, rreth 200,000 njerëz në Gjermani mbajnë një qëndrim të toleruar. Pothuajse gjysma e tyre kanë qenë të toleruar për të paktën dhjetë vjet.

Disa njerëz janë ndaluar për deri në 18 muaj për të lehtësuar dhe për të siguruar deportimin e tyre. Shumë  qytete  gjermane kanë “qendrat e kthimit”, ku njerëzit janë të marra të cilët nuk mund ose nuk do të provojë identitetin e tyre.

 

Në vitin 2017, Gjermania deportuar 23,966 njerëz, më pak se vitin e kaluar. Shumica u kthyen në Shqipëri, Kosovë dhe Serbi. Rreth 2,300 u dërguan me forcë në Itali.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: