Rritja e ekonomisë dhe reduktimi i papunësisë për Greqinë parashikohet nga Këshilli Gjerman i Ekspertëve Ekonomikë

511

Rritja e PBB-së prej 0.9% këtë vit dhe 2.0% në vitin 2018 parashikohet nga Këshilli Gjerman i Ekspertëve Ekonomik për Greqinë, ndërsa në të njëjtën kohë vlerëson se papunësia do të arrijë në 21.5% këtë vit dhe vitin e ardhshëm do të kufizohet 20%.

Në raportin e tyre prej 460 faqesh, i cili u dorëzua dje Kancelares Angela Merkel në Gjermani nga pesë ekspertë të ekonomisë që theksojnë se rritja do të arrijë 2.0% në 2017, ndërsa në vitin 2018 do të rritet në 2.2%, duke rishikuar parashikimet e tyre të përmirësuara (1.4% dhe 1.6% respektivisht). Sipas tyre, eurozona do të rritet me 2.3% në 2017 dhe 2.1% në 2018.

Një rol të rëndësishëm në rritjen e punësimit në Greqi ka qenë industria e turizmit që nga viti 2013. Në këtë fushë, theksohet se punësimi po rritet me ritëm më të shpejtë sesa në sektorët e tjerë të ekonomisë. “Ky zhvillim pozitiv reflekton zhvillimin e shkëlqyer e turizmit në Evropën Jugore dhe është favorizuar nga fakti se në këtë fushë, kërkesat për kualifikim janë relativisht të ulët,” thekson raporti