Samuel L. Jackson: Muslimanët “fëmijët e zinjë të Amerikës”

Kulture

“Njerëzit e tyre e perceptojnë këtë kërcënim edhe para se ata të thonë përshëndetje”

Diskriminimi i vuajtur nga myslimanët sot në SHBA me ato ndaj afrikano-amerikanët më të vjetër, i krahason aktori i njohur Samuel L. Jackson, duke e quajtur muslimanët si “fëmijët të zinjë të Amerikës.”

Duke folur në festivalin ndërkombëtar të filmit në Dubai, aktori i është referuar padrejtësive  që muslimanët përballen sot në vendin e tij, për shkak të islamofobisë në Perëndim.

“Muslimanët arrestohen ashtu si arrestohen fëmijë e zinj. Myslimanë amerikanë janë fëmijët e vegjëk të zinj amerikane. Njerëzit e tyre e perceptojnë si një kërcënim edhe para se ata të thonë fjalën e parë të përshëndetjes. Por komuniteti mysliman është i pranishëm në vendin tonë. Kjo është një pjesë jetike e vendit tonë dhe gjëja interesante është se ata kanë më pak krimin dhe arsimim më të mirë, ndërkohë që biznesi i tyre po lulëzon më shumë se grupet e tjera në SHBA. “