Shqipëria firmos nesër marrëveshjen me Frontex-in

577

Gjatë ditës së nesërme pritet të nënshkruhet një marrëveshje midis Shqipërisë dhe Agjencisë së Mbrojtjes së Kufijve Europian ‘European Border’ dhe ‘Cost Guard’ ose të njohur ndyrshe si ‘Frontex’.

Duke qenë se kjo është hera e parë që që kjo agjenci nënshkruan marrëveshje me një vend që nuk është në Bashkimin Europian, ka reaguar edhe ambsadori I BE në Vendin tonë, Ligi Soreca. Përmes një postimi në rrjetet sociale Soreca përshënet këtë marrëveshje duke theksuar se kjo është hera e parë që në marrëveshje e tillë ndodh me një vend që nuk është pjesë e zonës Shengen.

“Marrëveshja midis Kufirit Evropian, ‘Gardës Cost’ Frontex  dhe Shqipërisë është nënshkrimi i parë i bërë dhe që do hyjë në fuqi me një vend që nuk është në Bashkimin Europian. Rojet e para të kufirit Frontex do të vendosen më 21.05.2019. “ shkruan Soreca në Twitter.