Shqiperia “JO” per qendrat e paraburgimit te refugjateve jashtë BE

737

Shqipëria, Tunizia, Algjeria dhe Maroku Egjipti, reagojnë negativisht ndaj propozimeve të BE, njoftojne mediat greke.

Përkundër faktit se në javët e para të Samitit, burimet evropiane kishin kultivuar idenë se qendrat e ndalimit jashtë BE. do të fillojnë të zbatohen menjëherë, planet evropiane duket se po lëvizin drejt zhgënjimit.

Marrëveshja “28” në çdo rast ka përshkruar natyrën vullnetare të këtyre qendrave, por deri më tani askush nuk ka qenë i gatshëm të marrë iniciativën. Egjipti u bë vendi i fundit i një numri vendesh që deklaruan negativisht në lidhje me mundësinë e strehimit të emigrantëve dhe refugjatëve në qendrat e paraburgimit…Vërehet se Shqipëria, Maroku, Tunizia dhe Algjeria kanë treguar të njëjtën qëndrim negativ në ditët e fundit dhe Libia ka bërë të qartë se nuk dëshiron të marrë pjesë në një plan të tillë..

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: