Sahara një vrasës per refugjatet

749

“Pika Zero” e jetës njerëzore.

Nje tjetër “humbje anësore” e zymtë e politikës gjithnjë e më të ashpër evropiane për kundërshtim të plotë, ndaj refugjatëve dhe flukseve migratore në BE. njoftoi agjensia e Associated Press.

Ndërsa evropianët vazhdojnë të “grinden” për azilin dhe bejne presione dhe japin mesazhe vendeve te Afrikës së Veriut, para së gjithash Libia, për të ndaluar kthimin e refugjatëve dhe emigrantëve në Mesdhe dhe për të pranuar qendra të mbyllura identifikimi në territoret e tyre, Algjeria edhe pse nuk është një qendër e rëndësishme e trafikimit të qenieve njerëzore drejt Evropës krahasuar me Egjiptin, Tunizinë dhe Marokun është intensifikuar, veçanërisht që nga tetori i vitit, ne deportimet masive në shtetet jugore fqinje, kryesisht Niger dhe ne Mali, duke braktisur më shumë se 13.000 njerëz përfshirë fëmijët dhe gratë shtatzëna në thellësitë e Saharase vetëm gjatë 14 muajve të fundit …Sipas dhjetëra dëshmive të të mbijetuarve në AP, të verifikuara nga videot amatore, autoritetet algjeriane mbledhin qindra njerëz për t’u dëbuar, shumica e të cilëve janë duke emigruar afrikanë, duke i transportuar ato në kamionë dhe duke i transportuar ato në të ashtuquajturën “Pikë Zero” kufitare.

U tregojne se ku ndodhet zona Asamaka, i vetmi kalim kufitar me Algjerinë në territorin e Nigerit dhe shpesh nën kërcënimin e armëve urdhërohen të kalojnë një distancë prej së paku 15 km, duke i lënë ata në shkretëtirë pa ushqim dhe ujë në temperatura që kanë arritur ne 48 gradë Celsius. Dhe kushdo që jetonte, jetoi …Organizata Ndërkombëtare për Migracionin vlerëson përafërsisht  qe nga të dhënat zyrtare është e pamundur se vdekja e refugjatëve dhe emigrantëve në Sahara është pothuajse dy herë më e lartë se mbytja në Mesdhe. Ndoshta numri I tyre do të kalojë ne 30,000 nga 2014 … Sahara është një vrasës i shpejtë duke lënë pas një gjurmë të pafundme …

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: