Sigurimet Shoqërore. buxhet rekord i Japonisë për 2018

1465

Kabineti i Ministrave i Japonisë miratoi të premten një buxhet rekord për vitin fiskal 2018, duke parashikuar rritjen shpërthyese të kostove të sigurimeve shoqërore për të mbështetur numrin në rritje të njerëzve të moshuar dhe kredinë e rëndësishme për shpenzimet e mbrojtjes.

Buxheti është 97.71 trilion jen (861.8 miliardë dollarë) dhe siguron 32.97 trilionë. jen për kostot e sigurimeve shoqërore dhe 5,19 trilionë. jen për shpenzimet e mbrojtjes. Qeveria japoneze vlerëson se të ardhurat nga taksat do të rriten në 2018 deri në 59.08 trilionë. jen në nivelin më të lartë prej 27 vitesh, me deficitin e mbuluar nga emetimet e obligacioneve prej 33.69 trilionë jen.

Japonia vazhdon të luftojë për të vendosur financat e saj publike në rregull. Megjithëse emetimet e tij të planifikuara të bonove kanë rënë me 2% dhe janë më të ulta për të tetin vit radhazi, vendi ka një nivel të paprecedent global të borxhit publik, më shumë se dyfishi i ekonomisë së tij, i barabartë me 5 trilionë dollarë.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: