Skandali i UNICEF-it Greqi: Paratë shkuan në klubet e natës, pllaka dhe shandanë argjendi

1067

Zbulimet rreth skandalit të parave që përfshijnë Greqinë Unicef vazhdojnë, pasi të dy gjetjet e raportit të Deloitte dhe Përshkrimet e Punonjësve të Komisionit Kombëtar Grek të Unicefit po zbulojnë.

Siç dihej, në pjesën greke të UNICEF-it pjesa më e madhe e parave u mblodhën në xhepat e një shefi, i cili për dekada i shkatërroi paratë e organizatës për të pasuruar vetveten dhe të afërmit e tyre.

Sipas një raporti të kolumnistit, një zyrtar që luajti një rol të rëndësishëm në ngritjen e skandalit duke hequr të paktën 2,000. 000 euro çdo vit nga organizatat bamirëse të bamirësisë shpjegon: ” Deri për argëtimin e furishëm në një klub nate në Itali, kontributet e qytetarëve filantropikë në Unicef u dhanë. Paratë për vaksinat dhe ushqimin për fëmijët në nevojë, përfunduan me blerjen e 35 shandanit argjendi, gjë që anetaret i bëne dhurate njerezve te organizates neper dasma. ”

Siç thotë gazeta TO BHMA, paratë e tjera kanë shkuar në udhëtime luksoze, në taverna dhe blerje të pajisjeve shtëpiake për shtëpitë e punonjësve të zyrës greke të Unicef. Sasi të mëdha u thuhet se u dhane për të blerë pllaka për banjot dhe sende të tjera për rinovim…

U zhduken sponsorizime prej 340,000 eurove nga Ministria e Jashtme, dhe ata fshehën mashtrimin me ndihmën e konsulentëve. Por, kur filloi kontrolli dhe ishte e qartë se asgjë nuk mund të fshihej, kërcënimet nisën kundër kontrollorit financiar, i cili ishte fillimi i zbulimit të skandalit. Fundi i temës u gjet me shpalljen e pozitës së Zyrtarit Kryesor Financiar në verën e vitit 2016. Gruaja e zgjedhur për postin midis 90 kandidatëve dhe pas shumë intervistave në selinë e Organizatës së Gjenevës filloi hetimin e ekonomia e departamentit grek.

Unicef në Greqi mblidhte rreth 4.5-5 milion euro në vit, shumica e donacioneve. Përfundimi kryesor ishte se ndërsa të gjitha komitetet kombëtare ishin të detyruara të paguanin 70% në Gjenevë dhe të ndihmonin për miliona fëmijë dhe 30% të shkojnë në shpenzimet e tyre operative, ne Greqi ishte pikërisht e kundërta. Ata gjithashtu vodhën para nga shumat e paguara për karburantin e mjeteve. Kur oficerët e selisë në Gjenevë mësuan se çfarë po ndodhte në Greqi, atyre u tha se nuk ndodhnin as në Afrikë keto skandale”.

Burimi: Lifo

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: