Ministria e Jashtme e Turqise: Dhenia e azilit tregon se Greqia nuk respekton ligjin ndërkombëtar

834

Greqia ka dhene sot azil një oficeri turk dhe dy te tjere i la të lire, per kete ka patur edhe nje reagim nga MPJ e Turqise me anen e nje njoftimi, duke theksuar se : “Edhe një herë, Greqia i tregon bashkësisë ndërkombëtare se është një vend që mbron grushtin e shtetit. Ne dënojmë në mënyrë të qartë një vendim që dëmton ndërgjegjen e shoqërisë turke. Greqia njohu të drejtën e azilit në grushtin e shtetit Süleyman Özkaynakçı, pa respektuar rregullat e së drejtës ndërkombëtare. Edhe një herë, Greqia i tregon bashkësisë ndërkombëtare se është një vend që mbron grushtin e shtetit. Ne dënojmë qartë një vendim që dëmton ndërgjegjen e shoqërisë turke. Shpresojmë që në të ardhmen drejtësia greke nuk do të bëjë gabime të ngjashme, “perfundon njoftimi nga Ministria e Jashtme turke
Këtë e pëlqejnë %d blogues: