Sondazhi Ndërkombëtar: 86% e Grekëve duan dëbimin e emigrantëve të paligjshëm

371

Qendra e Kërkimeve Ndërkombëtare Pew kreu një studim në 18 vende mbi masat që duhen ndërmarrë kundër imigrimit të paligjshëm, me deportimin që ishte një prej tyre.

Përqindjet në Greqi, të cilat janë goditur veçanërisht nga imigracioni i paligjshëm, janë jashtëzakonisht në favor të dëbimeve. Më konkretisht, 86% e të anketuarve thanë që dëbimet duhet të bëhen në krahasim me 12% që thanë jo.

Njëstudim i tillë kryhet vetëm nga institucione të huaja, pasi asnjë kompani hulumtuese në Greqi nuk ka dhe nuk do të kryejë, hulumtime të tilla, raportojnë mediat greke.