Sot dorën, nesër armën

  Azem PARLLAKU  /  Zhvillimet politike në Shqipëri, posaçërisht në këto javë, do të jenë më të vrullshme. Përpos politikës në garë është edhe media dhe analistët. Por, midis prespektivës së një analisti dhe asaj të një shtetari (politikani) ka një ndryshim të madh. Analisti mund të zgjedhë problemin që ai dëshiron për të studiuar, […]

Lexo Më Shumë

Demokracia si shans, koha grish në rol të edukuarit

Azem Parllaku /  “E filuam me McAllister+ dhe e mbaruam me Big Mac”, tha Kryeministri Rama duke iu referuar hamburgerit të madh nga McDonalds. Marrëveshja mes Ramës dhe Bashës parashikon 6 ministra teknikë, zv/kryeministër teknik dhe ikjen 4 drejtorëve të rëndësishëm. Sokrati, babai i filozofisë së lashtë, kishte shumë rezerva ndaj demokracisë, edhe pse në […]

Lexo Më Shumë

KOMANDIM – KONTROLLI, BËMAT E KODHELIT

Azem PARLLAKU  /  Siguria dhe mbrojtja e vendit mbështetet në zhvillimin dhe përdorimin e integruar të elementëve të fuqisë kombëtare, nëpërmjet një qasjeje gjithëpërfshirëse ndërinstitucionale. Krahas komponentit politik (diplomatik), ekonomik, informativ e social, Forcat e Armatosura luajnë një rol vendimtar në sistemin e sigurisë dhe mbrojtjes së vendit. Kështu thuhet në dokumentin “Strategjia Ushtarake e […]

Lexo Më Shumë

Një çadër për të shpëtuar Maqedoninë

Azem PARLLAKU  / WMRO, partia e telasheve në Maqedoni nuk e pranon që, gjuha shqipe të jetë e barabartë, e pranueshme dhe e respektuar. Të frymëzuar nga kjo parti më shumë se 5 mijë protestues të komunitetit maqedonas, u mblodhën mbrëmë para godinës së Qeverisë për të vazhduar marshin drejtë Kuvendit. Protesta u shoqërua me […]

Lexo Më Shumë

22 shkurti ’91, kur deputetët e gjeneralët e sotëm mbronin Enverin

Rrëzimi i shtatores së diktatorit Hoxha, nga sheshi “Skënderbej” në Tiranë është një ngjarje që, për ne shqiptarët kulmon si një moment historik i paharrueshëm. Azem Parllaku  /  Shtatorja e Enver Hoxhës njeriut që, për më tepër se 45-vjet kishte drejtuar dhe qeverisur Shqipërinë, u shtri rrugëve të Tiranës, duke u tërhequr zvarrë nga po […]

Lexo Më Shumë

Rizgjimi politik, kundër Europës

Nëse ka një çështje për të cilën ka kaq shumë interes në botën e ditëve tona, ajo është siguria. Nisur nga rëndësia që ka garantimi i sigurisë, nuk është i rastësishëm fakti që çdo vit zhvillohen kaq shumë takime apo konferenca të niveleve më të larta politike dhe teknike në nivel global. Azem PARLLAKU  / […]

Lexo Më Shumë

“Kërkohet” një gjeneral për të drejtuar!

Në dokumentet kryesore të miratuara në Kuvend, siç janë Strategjia e Sigurisë Kombëtare (SSK), Strategjia Ushtarake (SU), dokumente këto të konsultuara me rekomandimet e Dokumentit të Rishikimit të Mbrojtjes, i realizuar me mbështetjen e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, përcaktohet qartë roli i funksionit të Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të […]

Lexo Më Shumë