Të përndjekurit politikë: Gramoz Ruçin çojeni në Hagë, jo në krye të Parlamentit

Politika

Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politikë të Shqipërisë përmes një letre të hapur drejtuar deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë, ambasadorëve të akredituar në Tiranë, veçanërisht ambasadorit të SHBA-ve Donald Lu dhe ambasadores së BE-së Romana Vlahutin, si dhe kreut të Partisë Demokratike kërkon publikisht që Gramoz Ruçi të mos emërohet në krye të Parlamentit, siç përflitet në media gjatë këtyre ditëve, por ai duhet të çohet në Hagë, ku të japë llogari mbi krimet e pretenduara nga Shoqata, që ai ka shkaktuar ndaj shqiptarëve në kohën e diktaturës komuniste.

Në letrën e tij publike, kreu i Shoqatës Antikomuniste të të Përndjekurve Politikë, Nebil Çika rendit dhe arsyet se pse Ruçi duhet çuar në Hagë dhe jo në krye të Kuvendit.

Letër  e hapur : Gramoz Ruçin çojeni  në Hagë, jo në krye të Parlamentit    

Drejtuar :

Kryetarit të Partisë  Demokratike z. Lulzim Basha.

Deputetëve  të Kuvendit të Shqipërisë  ne mënyrë te veçantë atyre qe vijnë nga shtresa e antikomunistëve  te përndjekur politikë : Isuf Çela,  Dhurata Çupi , Izmira Ulqinaku , Lorenc Luka , Bardh Spahija , Aldo Bumci , Oriola Pampuri , Fatbardha Kadiu , Enkeleid Alibeaj , Myslym Murrizi , Agron Shehaj , Nada Meçorapaj

Ambasadorëve të SHBA z. Donald Lu , te BE Romana Vlahutin,  të OSBE  Bernd Borchardt

Te nderuar  zonja e zotërinj !

Nga  media  afër  qeverisë kemi mësuar se kryeministri  Rama ka propozuar Gramoz Ruçin për Kryetar të Kuvendit te Shqipërisë  në legjislaturën  e ardhme parlamentare , Ky është  lajmi me i keq pas zgjedhjeve  po aq te këqija te 25 qershorit dhe ka tronditura  gjithë shqiptaret normale  ne mënyre te veçantë  familjare  e te afërm  viktimat e krimeve te krimeve te komunizmit në Shqipëri . Fatkeqësisht  nuk kam parë asnjë reagim politik ndaj këtij lajmi  për një vendim  vendimi kaq  te turpshëm e kriminal te  Edi Ramës .

Jam i detyruar  t’iu kujtoj se ai është  Ministri i Fundit i Brendshëm  i Diktaturës komuniste dhe një nga krerët e PPSH  përgjegjës  për  krime kundër njerëzimit  dhe  gjenocid ndaj popullit shqiptar : Ai  ka  qenë Sekretar i Parë Partisë së Punës i rrethit të Tepelenës në vitin 1988, dhe në vitin 1990 dhe ka firmos ne ketë periudhe dhjetëra arrestime  politike te kundërshtarëve m te regjimit komunist   ai u emërua Ministër i Brendshëm, megjithatë, ai e mbajti atë post vetëm për 2 muaj e gjysmë. Edhe pse pati një periudhë të shkurtër si ministër i Punëve të Brendshme mandati i tij u dallua nga akte të rënda të dhunës nga ana e regjimit kundër civilëve. Urdhëroi dhe lejoi  vrasjet e civilëve në kufijtë fshehjen e krimeve ( varrimin anonim të viktimave)  ! Gramoz Ruçi ka urdhëruar e firmosur masakrën e fundit të diktaturës komuniste në Shqipëri, “masakrën e 2 prillit” në Shkodër (4 të vdekur, 81 të plagosur).

Mjafton vetëm kjo për të kuptuar se sa e pa pranueshme , kriminale  dhe e turpshme  është për ne dhe shumicën e shqiptarëve  zgjedhja ne postin nr 2 te shtetit shqiptar e një personi  me ka rekorde kriminale  sa Gramoz Ruçi . Është  turp e faqe e zezë  një   vend  anëtar i NATO-s dhe anëtar në tentativë i BE-së të  zgjedhe ne krye te parlamentit   te  konsideruar si tempulli   i demokracisë se një vendi  ish drejtuesin   pjesës me kriminale  te diktaturës komuniste  Ministrisë se Brendshme  , shefit te  policisë se fshehte politike te saje Sigurimit te Shtetit .

Ne antikomunistët e përndjekur politikë të diktaturës  kemi kontestuar e kundërshtuar   ne  mënyre te vazhdueshme mos dënimin e krimeve te komunizmit  dhe autoreve te tyre  dhe  mos  dekomunstizimin e politikës , shtetit  dhe shoqërisë  shqiptare  por  rasti konkret  shate flagrant  pasi behet  fjalë jo për autorë te thjeshte te krimeve politike te komunizmit por  për shefin e tyre ,ministrin e brendshëm . Ne kemi kërkuar , nga shteti  ligjor e demokratik  siç pretendon të jetë Shqipëria qe Ruçi dhe autoret e tjerë te krimeve komuniste te çohen ne Gjykatën e Hagës për krime kundër njerëzimit e gjenocid,  Rama  e propozon për kryetar Kuvendi .  Ky  nuk është vetëm një turp , ky shate një krim tjetër politik  po aq i rënde sa vajzat dhe djemtë qe vriste ne kufi e ne protesta në sheshet e Shqipërisë Gramoz Ruçi

I nderuar z. Basha.

Ju krenoheni  që mundet te detyronit parlamentin shqiptar të votonte  ligjin e dekriminalizimit . Mirëpo  ligji juaj bën fjale e prek  vetëm autorët e krimeve ordinere dhe toleron  autorët e  krimeve te renda politike atyre kundër njerëzimit dhe  gjenocidit . Ne këto kushte  “ligji juaj”  është i  pa vlefshëm e i pa dobishëm për shqiptarët  për faktin  e thjeshtë  se parlamenti politika e shteti ngelen serish te inkriminuara  pasi  ne krye  te tij po kthehen përgjegjës  autore të qindra krimeve vrasje pa gjyqe  e  masakrimin e kundërshtareve politike te diktaturës. Ne se ju nuk ndaloni  zgjedhjen e  ish shefit te  Sigurimit te Shtetit  Ruçi ne  krye te kuvendit  ligji juaj  i dekriminalizimit  është një farsë , një vrime në ujë . Ndalojeni me  çdo mjet e mënyre te ndodhe kjo.

Te nderuar deputete te përndjekur  politike te komunizmit !

Për  ju  ky është një moment  i një rëndësie te veçantë  pasi keni rastin te demonstroni  publikisht  qe jeni përfaqësuesit tanë te merituar  gjenetikë e politikë . Jeni  jo te detyruar  por te dënuar  te ndaloni krye-xhelatin  komunist  tuaj dhe familjeve tuja te behet  nr 2 i shtetit shqiptar .Kjo nuk është detyre detyrë, ky është mision që Zoti  ne  emër te  gjakut , sakrificave , vuajtjeve e të parëve ua ka  caktuar juve . Nga përmbushja  e këtij misioni  varet e ardhmja juaj  raporti juaj më ne  antikomunistet e  përndjekur  politikë, me te gjallët dhe  te vdekurit , sidomos  martiret tanë. Ndalojeni  ketë ne se nuk doni qe shpirtrat e tyre nga varret anonimë ,për shkak se Ruçi e vrasësit nuk na i tregojnë ,të na mallkojë ne jete te jetëve. Ndalojeni me çdo mjet  te ligjshëm e te pa ligjshëm  brenda asaj salle parlamenti, ne jashtë  do te jemi te gjithë me ju. Ne se  nuk e bëtë  mos na dilni  me kurrë përpara. Ne  kemi pune  posaçërisht me  ju !

Zotërinj  ambasadorë !

Kjo qe po ndodh  apo qe pritet  te ndodhë mund të mos ketë vëmendjen  tuaj ne te njëjtën masë me ne  por nuk justifikon  asnjë qëndrim indiferent  e për më tepër mbështes nga ana juaj. Ne emër te vlerave te vendeve e institucioneve qe përfaqësoni ushtroni gjithë influencën e  presionin e mundshëm që një vrasës  te zgjidhet ne krye te parlamentit . Ky veprim përveç padrejtësisë dhe  imoralitetit qe mbarat  është edhe një provokim  i madh  pe qindra mijëra viktima te terrorit komunist ne Shqipëri dhe familjaret e tyre. Ju lutem mos e vleftësoni  , mos e toleroni  e mos bashkëpunoni në këtë tentative te turpshme e kriminale te Edi Ramës .Shqipëria . te nderuar shkëlqesi është ne lufte civile pasi  lumi i gjakut te  shqiptareve  te pafajshëm i derdhur nga Ruçi me shokë ende nuk  është  thare . Mos lejoni qe kjo luftë te nxehet , të shpërtheje me këtë shkrepëse qe po ndez me ligësinë e tij diabolike  Edi Rama .

Te  nderuar zotërinj !

Shpresoj shumë që apeli im  publik ne emër te qindra mijëra  antikomunisteve te përndjekur  politike te hap veshët, sytë e  sidomos  mendjet tuja për te reaguar  sa s’është  vone ndaj këtij provokimi te turpshëm e kriminal të ish komunistëve Edi Ramës ,ndaj kësaj përpjekje te hapur  për rilindjen  e komunizmit ne Shqipëri. Ne  nuk mund te heshtim  e për me tepër ta lejime qe kjo të ndodhë . Shpresoj  shume qe ju dhe shqiptaret e tjerë normale te bashkohen me ne për të ndaluar këtë turp e faqe te zeze për kombin, popullin e shtetin  tonë  qe justifikon  çdo distancë përçmim te kombeve te qytetëruar  ndaj nesh. Ne kemi shume probleme me komunizmin dhe trashëgiminë  e tij  por ku moment  ky provokim është i pranueshëm dhe ja vlen te ndalohet me çdo çmim ,

Shpresoj shumë në mirëkuptimin tuaj !

Me respekt

Letër  e hapur : Gramoz Ruçin çojeni  në Hagë, jo në krye të Parlamentit    

Drejtuar :

Kryetarit të Partisë  Demokratike z. Lulzim Basha.

Deputetëve  të Kuvendit të Shqipërisë  ne mënyrë te veçantë atyre qe vijnë nga shtresa e antikomunistëve  te përndjekur politikë : Isuf Çela,  Dhurata Çupi , Izmira Ulqinaku , Lorenc Luka , Bardh Spahija ,Aldo Bumci , Oriola Pampuri , Fatbardha Kadiu , Enkeleid Alibeaj , Myslym Murrizi , Agron Shehaj , Nada Meçorapaj

Ambasadorëve të SHBA z. Donald Lu , te BE Romana Vlahutin,  të OSBE  Bernd Borchardt

Te nderuar  zonja e zotërinj !

Nga  media  afër  qeverisë kemi mësuar se kryeministri  Rama ka propozuar Gramoz Ruçin për Kryetar të Kuvendit te Shqipërisë  në legjislaturën  e ardhme parlamentare , Ky është  lajmi me i keq pas zgjedhjeve  po aq te këqija te 25 qershorit dhe ka tronditura  gjithë shqiptaret normale  ne mënyre te veçantë  familjare  e te afërm  viktimat e krimeve te krimeve te komunizmit në Shqipëri . Fatkeqësisht  nuk kam parë asnjë reagim politik ndaj këtij lajmi  për një vendim  vendimi kaq  te turpshëm e kriminal te  Edi Ramës .

Jam i detyruar  t’iu kujtoj se ai është  Ministri i Fundit i Brendshëm  i Diktaturës komuniste dhe një nga krerët e PPSH  përgjegjës  për  krime kundër njerëzimit  dhe  gjenocid ndaj popullit shqiptar : Ai  ka  qenë Sekretar i Parë Partisë së Punës i rrethit të Tepelenës në vitin 1988, dhe në vitin 1990 dhe ka firmos ne ketë periudhe dhjetëra arrestime  politike te kundërshtarëve m te regjimit komunist   ai u emërua Ministër i Brendshëm, megjithatë, ai e mbajti atë post vetëm për 2 muaj e gjysmë. Edhe pse pati një periudhë të shkurtër si ministër i Punëve të Brendshme mandati i tij u dallua nga akte të rënda të dhunës nga ana e regjimit kundër civilëve. Urdhëroi dhe lejoi  vrasjet e civilëve në kufijtë fshehjen e krimeve ( varrimin anonim të viktimave)  ! Gramoz Ruçi ka urdhëruar e firmosur masakrën e fundit të diktaturës komuniste në Shqipëri, “masakrën e 2 prillit” në Shkodër (4 të vdekur, 81 të plagosur).

Mjafton vetëm kjo për të kuptuar se sa e pa pranueshme , kriminale  dhe e turpshme  është për ne dhe shumicën e shqiptarëve  zgjedhja ne postin nr 2 te shtetit shqiptar e një personi  me ka rekorde kriminale  sa Gramoz Ruçi . Është  turp e faqe e zezë  një   vend  anëtar i NATO-s dhe anëtar në tentativë i BE-së të  zgjedhe ne krye te parlamentit   te  konsideruar si tempulli   i demokracisë se një vendi  ish drejtuesin   pjesës me kriminale  te diktaturës komuniste  Ministrisë se Brendshme  , shefit te  policisë se fshehte politike te saje Sigurimit te Shtetit .

Ne antikomunistët e përndjekur politikë të diktaturës  kemi kontestuar e kundërshtuar   ne  mënyre te vazhdueshme mos dënimin e krimeve te komunizmit  dhe autoreve te tyre  dhe  mos  dekomunstizimin e politikës , shtetit  dhe shoqërisë  shqiptare  por  rasti konkret  shate flagrant  pasi behet  fjalë jo për autorë te thjeshte te krimeve politike te komunizmit por  për shefin e tyre ,ministrin e brendshëm . Ne kemi kërkuar , nga shteti  ligjor e demokratik  siç pretendon të jetë Shqipëria qe Ruçi dhe autoret e tjerë te krimeve komuniste te çohen ne Gjykatën e Hagës për krime kundër njerëzimit e gjenocid,  Rama  e propozon për kryetar Kuvendi .  Ky  nuk është vetëm një turp , ky shate një krim tjetër politik  po aq i rënde sa vajzat dhe djemtë qe vriste ne kufi e ne protesta në sheshet e Shqipërisë Gramoz Ruçi

I nderuar z. Basha.

Ju krenoheni  që mundet te detyronit parlamentin shqiptar të votonte  ligjin e dekriminalizimit . Mirëpo  ligji juaj bën fjale e prek  vetëm autorët e krimeve ordinere dhe toleron  autorët e  krimeve te renda politike atyre kundër njerëzimit dhe  gjenocidit . Ne këto kushte  “ligji juaj”  është i  pa vlefshëm e i pa dobishëm për shqiptarët  për faktin  e thjeshtë  se parlamenti politika e shteti ngelen serish te inkriminuara  pasi  ne krye  te tij po kthehen përgjegjës  autore të qindra krimeve vrasje pa gjyqe  e  masakrimin e kundërshtareve politike te diktaturës. Ne se ju nuk ndaloni  zgjedhjen e  ish shefit te  Sigurimit te Shtetit  Ruçi ne  krye te kuvendit  ligji juaj  i dekriminalizimit  është një farsë , një vrime në ujë . Ndalojeni me  çdo mjet e mënyre te ndodhe kjo.

Te nderuar deputete te përndjekur  politike te komunizmit !

Për  ju  ky është një moment  i një rëndësie te veçantë  pasi keni rastin te demonstroni  publikisht  qe jeni përfaqësuesit tanë te merituar  gjenetikë e politikë . Jeni  jo te detyruar  por te dënuar  te ndaloni krye-xhelatin  komunist  tuaj dhe familjeve tuja te behet  nr 2 i shtetit shqiptar .Kjo nuk është detyre detyrë, ky është mision që Zoti  ne  emër te  gjakut , sakrificave , vuajtjeve e të parëve ua ka  caktuar juve . Nga përmbushja  e këtij misioni  varet e ardhmja juaj  raporti juaj më ne  antikomunistet e  përndjekur  politikë, me te gjallët dhe  te vdekurit , sidomos  martiret tanë. Ndalojeni  ketë ne se nuk doni qe shpirtrat e tyre nga varret anonimë ,për shkak se Ruçi e vrasësit nuk na i tregojnë ,të na mallkojë ne jete te jetëve. Ndalojeni me çdo mjet  te ligjshëm e te pa ligjshëm  brenda asaj salle parlamenti, ne jashtë  do te jemi te gjithë me ju. Ne se  nuk e bëtë  mos na dilni  me kurrë përpara. Ne  kemi pune  posaçërisht me  ju !

Zotërinj  ambasadorë !

Kjo qe po ndodh  apo qe pritet  te ndodhë mund të mos ketë vëmendjen  tuaj ne te njëjtën masë me ne  por nuk justifikon  asnjë qëndrim indiferent  e për më tepër mbështes nga ana juaj. Ne emër te vlerave te vendeve e institucioneve qe përfaqësoni ushtroni gjithë influencën e  presionin e mundshëm që një vrasës  te zgjidhet ne krye te parlamentit . Ky veprim përveç padrejtësisë dhe  imoralitetit qe mbarat  është edhe një provokim  i madh  pe qindra mijëra viktima te terrorit komunist ne Shqipëri dhe familjaret e tyre. Ju lutem mos e vleftësoni  , mos e toleroni  e mos bashkëpunoni në këtë tentative te turpshme e kriminale te Edi Ramës .Shqipëria . te nderuar shkëlqesi është ne lufte civile pasi  lumi i gjakut te  shqiptareve  te pafajshëm i derdhur nga Ruçi me shokë ende nuk  është  thare . Mos lejoni qe kjo luftë te nxehet , të shpërtheje me këtë shkrepëse qe po ndez me ligësinë e tij diabolike  Edi Rama .

Te  nderuar zotërinj !

Shpresoj shumë që apeli im  publik ne emër te qindra mijëra  antikomunisteve te përndjekur  politike te hap veshët, sytë e  sidomos  mendjet tuja për te reaguar  sa s’është  vone ndaj këtij provokimi te turpshëm e kriminal të ish komunistëve Edi Ramës ,ndaj kësaj përpjekje te hapur  për rilindjen  e komunizmit ne Shqipëri. Ne  nuk mund te heshtim  e për me tepër ta lejime qe kjo të ndodhë . Shpresoj  shume qe ju dhe shqiptaret e tjerë normale te bashkohen me ne për të ndaluar këtë turp e faqe te zeze për kombin, popullin e shtetin  tonë  qe justifikon  çdo distancë përçmim te kombeve te qytetëruar  ndaj nesh. Ne kemi shume probleme me komunizmin dhe trashëgiminë  e tij  por ku moment  ky provokim është i pranueshëm dhe ja vlen te ndalohet me çdo çmim ,

Shpresoj shumë në mirëkuptimin tuaj !

Me respekt

Nebil Çika

Kryetar i Shoqatës Antikomuniste të të Përndjekurve Politike të Shqipërisë

Tiranë.01.07.2017/360grade.al/