Tensionet me Turqinë, Greqia 1.1 miliard euro për modernizimin ushtarak

748

Tensionet e fundit midis dy vendeve fqinje ka ndikuar në një garë të re armëve midis dy partnerëve armiqësorë të NATO-s. omiteti i mbrojtjes i Parlamentit grek miratoi këtë javë me procedurë urgjente një program prej 1.1 miliard euro për modernizimin e avionëve luftarakë dhe anijeve luftarake. Por një garë armësh me Turqinë është e fundit e Greqisë për momentin: shpenzimet e mëdha ushtarake shihen si një nga shkaqet e krizës së borxheve, nga e cila vendi po fillon të rimëkëmbet.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: