Tragjedia: Fundoset anija, frika për mbi 150 të vdekur.

495

Një tragjedi tjetër duket se ka ndodhur në mesditë të enjten, më 25 korrik, me një mbytje të një anije jashtë Libisë pak para orës 17:00.

Siç raporton Reuters, ka frikë nga më shumë se 150 të vdekur, ndërsa 150 të tjerë thuhet se janë shpëtuar dhe janë kthyer në Libi.

Anija njoftohet se filloi udhëtimin e saj nga Al Khoms, 120 kilometra nga Tripoli. Informacioni i parë thotë se kishte rreth 300 njerëz në bord, të cilët kërkonin një jetë më të mirë në Evropë. Megjithatë, nuk është ende e sigurt nëse një ose dy anije po mbanin refugjatë.

Të mbijetuarit u shpëtuan peshkatarët, tha përfaqësuesi i UNHCR-së Charlie Yaxtley.