G. Koumoutsakos: Turqia nuk e ka mbajtur marrëveshjen kryesore të refugjatëve

331

  “Turqia ka njoftuar se nuk do të zbatojë marrëveshjen e ripranimit të BE. – Turqia e vitit 2014, është duke  përsëritur praktikën e saj në lidhje me këtë marrëveshje, “tha zëvendësministri i Politikës së Migracionit George Koumoutsakos.

Siç është theksuar, kjo është politika që Turqia po zbaton në një përpjekje për të nxitur një regjim të lirë vizash për qytetarët turq në Bashkimin Evropian. Ai sqaroi se Deklarata e Përbashkët e Bashkimit Evropian-Turqi e marsit 2016 mbi kthimin e emigrantëve nga ishujt grekë në Turqi mbetet në fuqi.

“Greqia synon ta zbatojë plotësisht këtë Deklaratë të Përbashkët”, dhe për këtë arsye qeveria do të promovojë një kornizë të re legjislative për të shpejtuar procedurat për shqyrtimin e kërkesave për azil. Në të njëjtën kohë, shërbimet kompetente dhe komisionet e ankesave do të forcohen.