Tre arsye për të mos pirë kafe me qumësht

Shendeti

Kafeja është një pije e nevojshme për zgjimin e mëngjesit të shumicës së njerëzve.

Megjithatë, ka pak njerëz që kombinojnë kafen e tyre, pavarësisht qumështit.

Disa mendojnë se qumështi i jep një aromë më të lehtë dhe më të shijshme për kafen e tyre. Por sipas studimeve, kombinimi i kafesë dhe qumështit ka pasoja negative shëndetësore.

Lexoni tre arsye të rëndësishme si më poshtë:

  1. Kombinimi i kafeinës dhe kazeinës (proteina e qumështit) krijon mpiksjen e stomakut që është shumë e vështirë për t’u tretur. Kështu, jo vetëm që kafeja me qumësht bëhet më pak e lehtë, por gjithashtu mund të shkaktojë intolerancë.
  2. Qumështi në kafe shkakton sekretim të kalciumit përmes urinës duke rritur sekretimin e kalciumit në zorrët.
  3. Kafe e thjeshtë nuk përmban kalori dhe yndyra. Kur kombinohet me qumësht, atëherë numri i kalorive të panevojshme dhe yndyra që hamë është rritur, sidomos kur pimë shumë kafene çdo ditë.

Cila është koha e duhur për të pirë kafen tuaj në mëngjes

Kafja e mëngjesit është një zakon i preferuar i shumicës së njerëzve që shpesh nuk e fillojnë ditën para pirjes së kafesë.

Në fakt, megjithatë, ka një kohë ideale për të pirë kafe dhe për të stimuluar dhe kjo nuk është saktësisht kur zgjohemi.

Sapo të zgjoheni, sidomos nga ora 8 deri në orën 9, nivelet e kortizolit, një hormon që ju stimulon dhe ju mbajnë vigjilent, janë të larta, kështu që nuk keni nevojë për kafeinë. Është mirë të pini kafen tuaj pas orës 9.30 kur nivelet e hormoneve fillojnë të bien.

Për mëngjes, mund ta hani brenda një ore të daljes nga shtrati. Kështu, do të stimuloni metabolizmin tuaj dhe do të shmangni urinë dhe dëshirat deri në vaktin e ardhshëm.