Trump: “Është e turpshme lejimi i emigracionit në Evropë, humbisni kulturën tuaj”

443

Presidenti i SHBA Donald Trump denoncoi pranimin e mijëra emigrantëve dhe refugjatëve në Evropë, duke argumentuar se Epoka e Vjetër “e humb” “kulturën” dhe “strukturën” e saj.

Fakti që emigrimi lejohet në Evropë është një turp. Mendoj se ka ndryshuar cilësi të Evropës dhe nëse nuk veproni shumë shpejt, ajo kurrë nuk do të jetë më ajo që ishte dhe nuk do të thotë kjo në një mënyrë pozitive. Lejimi që miliona njerëz të vijnë në Evropë është shumë, shumë e trishtuar. Mendoj se po e humbni kulturën tuaj, E gjithë kjo migrim ka ndryshuar vërtet strukturën e Evropës. Unë po flas si dikush atje kur e them këtë, por unë flas si dikush që e do Evropën “, theksoi Trump në një intervistë me gazetën britanike The Sun.

Presidenti Trump theksoi se babai i tij ishte me origjinë gjermane dhe nëna e tij me prejardhje skoceze. Në të njëjtën intervistë, presidenti amerikan veproi ashpër me  një kritik të rëndë njëllojë si kryebashkiaku i Londrës Sadiku Khan, duke shtuar se:  

 “Ju keni një kryebashkiak që ka bërë një punë të tmerrshme (…) Shihni terrorizmin që keni”, tha presidenti amerikan. “Unë mendoj se ai ka bërë një punë shumë të keqe të terrorizmit. Mendoj se ai ka bërë një punë të keqe përsa i përket krimit. Për të parë se çfarë ndodh me spitalet tuaja në Londër ju do të kuptoni se çfarë dua të them. Me të gjitha këto gjëra të tmerrshme që po ndodhin atje, gjithë ky krim që ka ardhur “në vend”.