Turqi: Pesë refugjatë të vdekur nga fundosja e një varkë

Emigracioni Rajoni

Pesë  emigrantë kanë gjetur vdekjen nga fundosja e një varkë gome që mbante emigrantë të dielën në brigjet veriperëndimore të Turqisë, njoftoi agjencia zyrtare e Lindjes së Lajmeve.

Rojet bregdetare turke panë pesë kufomat pas përmbysjes së varkës në det të hapur Enes (Ainos) në Provincën Edirne (Adrianople).

Duke pasur frikë se numri i njerëzve në bord ishte më i lartë, rojet bregdetare vazhduan kërkimin e tyre për të gjetur emigrantë të tjerë, sipas agjencisë, e cila nuk dha detaje rreth shtetësisë së emigrantëve të mbytur.

Shkaku i mbytjes nuk u sqarua. Stuhia ndikon tani në Mesdhe, duke prekur Greqinë dhe brigjet e Turqisë në Egje.

Më shumë se tre milionë sirianë dhe rreth 300,000 irakianë kanë ikur në Turqi, një nga vendet tranzitore të emigrantëve që përpiqen të arrijnë në Evropë.