Greqia sytë nga Kanabisi: Investimet në tregjet mund të arrijnë në 1.5 miliardë euro

1339

Nga sot Greqia po e shikon këtë si një “impiant investimi”, “i aftë për të sjellë investime”, i cili në vitet e ardhshme mund të arrijë 1.5 miliardë euro në të gjithë vendin “dhe të krijojë rreth 7000 vende pune, raportojnë mediat greke.

Eleni Bellou, zëdhënëse  e kompanisë “Cannabis Expo 2018”, duke folur në radio stacionin e APE-MPA, agjencia “104.9FM”, ajo thekson se kjo është një “shifër e madhe për ekonominë greke, në momentin kur dalim nga memorandumet dhe një vend që duhet të qëndrojmë në këmbë e saj. Për Greqinë, kanabisi është gjithashtu një element i historisë së vendit. “Pëlhura e kanabisit janë diçka që ka ekzistuar në Greqi që nga antikiteti. Pëlhurat e anijes ishin bërë nga kanabisi, dhe deri në vitin 1960 Greqia ka funksionuar në shumë vende dhe ishte një treg në të cilin ishim, pasi ajo është pëlhurë më e qëndrueshme që mund të bëhet . Nëse disa vite më parë kemi thënë se kanabisi industrial dhe mjekësor në Greqi do të ishte legjitim, ne do të ishim të çmendur për këtë.Ne do të presim kompani që tashmë janë pionierë jashtë vendit dhe kanë një prani të gjatë për më shumë se 20 vjet, do të shohim produkte të tilla si krem analgjezik, pije me aplikacione mjekësore dhe kozmetikë. Në sektorin e ndërtimit kanabis industrial tashmë ka një “karrierë” jashtë vendit, relativisht e panjohur, por e rëndësishme.” vuri në dukje zonja Bellou, e cila theksoi se të dhënat e sotme ndryshuan.

Ndryshe nga Shqipëria, kjo ne Greqi erdhi pas një lufte të madhe dhe tani mund të korrin fitoren në ekonominë e kanabisit.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: