Turqia: Greqia shkel ligjin ndërkombëtar në Mesdhe

623

Me një njoftim, Ministria e Jashtme turke i kërkon Greqisë që të … respektojë ligjin ndërkombëtar. Një deklaratë në të cilën i kërkon Greqisë që të respektojë të drejtën ndërkombëtare është lëshuar nga Ministria e Jashtme turke me rastin e “ngacmimit” siç raportohet nga Barbaros nga një fregatë greke në Mesdheun lindor.

Sipas agjencisë turke  Anadolu, “Në mëngjes, anija turke u ngacmua nga një fregatë greke, një veprim që është një shkelje e ligjit ndërkombëtar dhe konventave të tij përkatëse”. Në njoftimin e tij, ministria e jashtme turke argumenton se “njoftimi i djeshëm (17/10) i Ministrisë së Jashtme greke është krejtësisht kundër ligjit ndërkombëtar.

“Greqia këmbëngul në kërkesa joreale dhe kjo mund të shkaktojë dëme si në marrëdhëniet dypalëshe dhe në stabilitetin e rajonit më të gjerë. Turqia do të përdorë të gjitha të drejtat që i janë dhënë asaj nga e drejta ndërkombëtare dhe do të mbrojë të drejtat e saj sovrane. Prandaj ne i këshillojmë Greqisë të ndalojë sjelljen në mënyrë të tillë, vetëm  gjithçka që mund të bëjë është të rrisë tensionin në rajon “.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: