Virusi i Nilit Perëndimo në Greqi : 6-të vdekje të tjera brenda javë, 41 vdekje per 2018

826

Edhe 6-të raste të reja të infeksionit të virusit të Nilit Perëndimor janë raportuar që nga e enjtja e kaluar, vdekjet njerëzore janë regjistruar në mënyrë të vazhdueshme, pasi shumë pacientë janë në spitale, duke paraqitur komplikacione të rënda, raportojne mdeiat vendase,

Sot, në spitalet e vendit janë shtruar 13 persona me komplikime nga infeksioni, të tilla si encefalit dhe meningjiti.

Sipas raportit të HCDCP deri tani, numri i rasteve të prekur nga virusi është 306, nga të cilat 41 vdekjeprurëse. Pacientët janë 10 deri në 95 vjeç, ndërsa  të vdekurit në shumicën dërrmuese të tyre ishin mbi moshën 70 vjeçare. Virusi i Nilit Perëndimor ndodhet sot në 90 komuna anembanë vendit në Greqi, regjistruar nga HCDCP.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: