Turqia ndaj BE-së: Nëse e hapim kufirin për emigrantët, nuk do ta përballoni as gjashtë muaj

521

Ankara paralajmëron – “Nuk është e mjaftueshme për të goditur Turqinë me një dënim në anën e pasme”

Ministri i Brendshëm turk Suleyman Soylu parajmëron BE dhe u bën thirrje qeverive evropiane, se nëse Turqia nuk merr masa vendimtare mbi çështjen e emigrantëve, ata nuk do të jenë në gjendje të përballojnë valën e migrimit për më shumë se gjashtë muaj.

Duke akuzuar Evropën se ka braktisur Turqinë ndaj çështjes së emigrantëve, Soilos thekson, sipas agjensisë Anadolu, se “nëse Turqia nuk e adreson çështjen e emigrantëve me vendosmëri, asnjë qeveri në Evropë nuk do të jetë në gjendje të përballojë këtë valë për më shumë se gjashtë muaj. Nuk është e mjaftueshme për të goditur Turqinë me një dënim në anën e pasme. Ata e kritikojnë atë nga karriget e tyre në Parlamentin Evropian, duke u sjellë si e majta 300 vjet më parë, duke shtuar se, ata që duan ta bëjnë Turqinë qendrën për emigrantët e parregullt do të duhet të paguajnë çmimin për indiferencën e tyre në një moment.

Turqia, sipas agjensisë Anadolu, është rruga kryesore për emigracionin e parregullt në Evropë, veçanërisht pas vitit 2011, fillimi i luftës civile siriane, gjatë së cilës më shumë se dhjetë milionë njerëz u zhvendosën, sipas shifrave të OKB.