UNICEF nderpret bashkëpunimin me Komisionin Kombëtar Grek

768

UNICEF ka nderprere bashkëpunimin e saj me Komisionin Kombëtar në Greqi, pas një takimi të përgjithshëm të mbajtur në Athinë.

Në atë vendim, organizata ndërkombëtare arriti në përfundimin, sipas një njoftimi të lëshuar për shkak të shqetësimeve që kanë lindur, në parregullsi të caktuara financiare të identifikuara në një auditim të kohëve të fundit të kryer nga një organ i pavarur.

UNICEF ka arritur në përfundimin se reformat e nevojshme në Komisionin Kombëtar nuk mund të arrihen dhe për këtë arsye e bënë këtë veprim. Në njoftimin e saj, UNICEF është e vendosur të vazhdojë marrëdhëniet e saj afatgjata me Greqinë dhe do të pajtohet me një entitet të ri për të mundësuar partneritete dhe mbështetje për punën e saj në mbarë botën.

Njoftimi :

Athinë, 19 prill 2018

UNICEF ka ndërprerë marrëveshjen e saj me Komisionin Kombëtar ekzistues në Greqi për shkak të shqetësimeve që dolën nga një kontroll i fundit nga një organ i pavarur. UNICEF ka konkluduar se reformat e nevojshme në Komisionin Kombëtar nuk mund të arrihen dhe për këtë arsye ka bërë lëvizje të ngjashme.

UNICEF ka qenë afër qytetarëve grekë për pothuajse 70 vjet. Programet tona në Greqi ishin ndër programet e para të krijuara nga UNICEF që nga fillimi i tij në vitin 1946. Gjatë viteve, grekët janë bërë përkrahës entuziastë dhe bujarë të Organizatës sonë. Ne angazhohemi për të vazhduar marrëdhëniet tona të gjata me Greqinë dhe do të arrijmë një marrëveshje me një organizatë të re në mënyrë që të mund të aktivizojmë partneritete dhe mbështetje për punën tonë në të gjithë botën. Veprimi i rëndësishëm i UNICEF me fëmijët emigrantë dhe refugjatë në Greqi do të vazhdojë si pjesë e një përgjigjeje për punën e refugjatëve dhe emigrantëve, të mbështetur nga Zyra Rajonale e Evropës dhe Azisë Qendrore në bashkëpunim me Qeverinë Greke dhe partnerët e tjerë në shoqëri e qytetarëve.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: