Vidhni shtepi, torturonin dhe përdhunonin viktimat , ne pranga dy banda shqiptare,

711

Në duart e policisë ndodhen dy banda të rrezikshme që kanë vjedhur shtëpitë dhe bizhuteritë në Atikë dhe rajone të tjera të Greqisë.

Një nga dy bandave kishte përhapur terror, në banorët e shtëpive që I torturimin dhe abuzonin me viktimat e pambrojtur, si dhe ishte përpjekur të vriste police.

Shtatë anëtarët e njeres bandë u arrestuan të shtunën e kaluar, ne nje shtepi qe sap o e kishin shpërthyer, ndërsa një grua dhe bashkëpunëtorë të tjerë ende janë duke u kërkuar nga policia. Veprimtaria e tyre përfshinte 10 plaçkitje dhe 18 vjedhje, dhe ata kishin provuar dy herë qe te kunderppergjigjeshin me armë  policisë DIAS që po  ndiqte.

Banda, e cila funksionon rreth një vit, hynte pa pritmas papritmas në shtëpi nga një derë e dritare e hapur. Në se pronaret ishin brenda, ata i rrihnin brutalisht me qëllim për për t’i zbuluar se kishin para dhe gjëra me vlerë. Në një rast ata abuzuan seksualisht me viktimën e tyre të re.

Në të njëjtën kohë, “organizuar” dhe duke përdorur armë të rënda vepruar 5 persona plaçkitje spirale e dytë e përbërë kryesisht Bizhuteri dhe ra në duart e autoriteteve.

Kryetari i bandes ishte një i arratisur 33 vjeçar shqiptar nga burgu Tirynthas, i cili zgjidhte objektivat  e veprimit të planifikuar. Anëtarët e bandes  madje mbanin maskë silikoni për të hyrë në bizhuteritë e pashqetësuar nga dyert e kontrolluara të hyrjes. Në përgjithësi, bobina vjedhja e fundit  vlerësohet në 800,000 euro.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: