Greqi / Rrëzimi i helikopterit në Samos: Shpëton piloti, dy pasagjerë të vdekur dhe një i zhdukur

Greqi

Piloti rumun është gjallë, dërgohet në Spitalin e Përgjithshëm të Samos 

Më në fund kanë vdekur dy personat që udhëtonin në helikopterin që u rrëzua më herët në Samos.

Në të njëjtën kohë po vijojnë hetimet për gjetjen e pjesëtarit të katërt të ekuipazhit, ndërsa piloti rumun aktualisht po transportohet i gjallë në Spitalin e Përgjithshëm të Samos.

Afati kohor i rrëzimit

Helikopteri zjarrfikës Mi 8 ishte nisur nga Samos në orën 16:39 dhe aksidenti ndodhi në orën 17:55.

Në zonën ku po shuhej zjarri kanë mbizotëruar erëra të forta. Ekuipazhi i helikopterit përbëhej nga një rumun, dy moldavë dhe një përkthyes grek. Helikopteri i dytë zjarrfikës Mi 8 që mori pjesë në operacionin e shuarjes së zjarrit nisi menjëherë hetimet në zonë dhe ka mbërritur edhe një varkë e rojes bregdetare.

Rreth orës 18:30, pothuajse 35 minuta pasi helikopteri zjarrfikës i prodhuar nga Rusia u rrëzua, njerëzit e rojes bregdetare gjetën pilotin rumun. Pak para orës 19:30 anëtari i dytë i ekuipazhit u gjet pa ndjenja dhe pak më vonë i treti u gjet dhe u mblodh nga roja bregdetare.

Në Spitalin e Përgjithshëm të Samosit, piloti rumun i zjarrfikësve Mi-8

Piloti rumun po transportohet me ambulancën e EKAV në Spitalin e Përgjithshëm të Samosit pasi ata u ndalën fillimisht në Qendrën Shëndetësore të ishullit për t’i dhënë një venë dhe serume.