Viva Kapitalizmi: Nigeriani shiti veten si skllav për t’i shpëtuar varfërisë.

Bota

Një tjetër viktimë e kapitalizmit, Aliyu Idris, 26 vjeç, nga Nigeria, u arrestua të martën e kaluar nga policia Kano pasi postoi foto të tij në rrjetet sociale, ku tha se po shiste veten në ankand për një çmim fillestar. 20 milionë naira (afërsisht 42,000 euro). Çmimi i ishte varur në qafë.

Kano, në Nigerinë veriore, është një nga dhjetë shtetet myslimane në vend ku Sheriati, ligji islamik, zbatohet paralelisht me ligjin nigerian. “Ne e arrestuam atë sepse ai e nxori veten në shitje, kjo është e paligjshme sipas ligjit islamik,” tha Laval Ibrahim Fage, një zëdhënës i policisë fetare të Hezbollahut.

I riu ndodhet në paraburgim, shtoi ai, duke shpjeguar se këtë “veprim të papranueshëm” e ka vazhduar për shkak të varfërisë dhe injorancës së tij. Një zëdhënës i policisë islamike tha se Idris nuk ishte ndjekur penalisht.

Ai u tha gazetarëve se donte të shitej për t’i shpëtuar “varfërisë së padurueshme” dhe se gjysmën e parave do t’ua jepte prindërve dhe dy milionë naira atij që do të organizonte ankandin. Ai gjithashtu premtoi se do të bëhej “shërbëtori besnik” i atyre që do e blenë.

Nigeria, prodhuesi më i madh i naftës në Afrikë, është goditur rëndë nga pandemia dhe masat kufizuese. Inflacioni, sidomos në ushqim, është shumë i lartë, gjë që rëndon varfërinë e shumë banorëve, shumica e të cilëve detyrohen të jetojnë me më pak se dy dollarë në ditë!

Burimi: ergasianet.gr