Zhduket në Mesdhe varka me 70 refugjatë, 1,369 të vdekur në Mesdhe që nga fillimi i vitit.

63

Që nga 28 shtatori ekziston frika për 70 refugjatë që kishin lundruar nga Libia në drejtim te brigjeve të Evropës, por që nuk ka asnjë shenjë shpëtimi ose mbërritjeje askund

Një total prej 70 emigrantësh në bordin e një varkë për në Libinë perëndimore drejt Evropës të martën (28 shtator) mungojnë.

Sipas postimit në Twitter të organizatës joqeveritare Alarm Phone, e cila menaxhon një linjë telefonike urgjente për emigrantët, “ata u larguan nga Homs dhe na telefonuan disa herë”.

Kur humbëm kontaktet, ata ishin në zonën e kërkimit dhe shpëtimit të Maltës, 11 milje nga ujërat italiane, por nuk ka asnjë shenjë të shpëtimit ose mbërritjes së tyre. “Autoritetet heshtin,” raporton organizata.

Si mund të zhduken 70 njerëz në det, disa kilometra nga toka? Çfarë u ndodhi atyre? “Pse autoritetet malteze dhe italiane fillimisht refuzuan t’i ndihmojnë ata dhe më pas dhanë informacion në lidhje me fatin e tyre?” – pyet Alarm Phone.

Sipas një raporti të Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin dhënë në muajin Shtator, që nga fillimi i vitit 2021, të paktën 1,369 njerëz kanë humbur jetën në Mesdhe në përpjekje për të arritur në Evropë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: