Greqi: Mbërrijnë në Athinë 26 gra gjyqtare dhe avokate nga Afganistani

95

Njoftimi është bërë sot nga Ministria e Imigracionit në Greqi. Transporti i grave gjyqtare dhe avokate me familjet e tyre nga Avganistani është bërë përmes Tbilisi me kontributin e presidentes se vendit Katerina Sakellaropoulou

Sipas një njoftimi nga Ministria e Imigrimit, pas mbërritjes ata iu nënshtruan një testi të shpejtë, u regjistruan dhe u transferuan në apartamentet ESTIA, ku do të vendosen përkohësisht.

Gratë u mirëpritën në aeroportin “El. Venizelos ”zëvendës komandanti i Shërbimit të Azilit, Ioannis Sfyrakis, Drejtori Mbështetës i Shërbimit të Pritjes dhe Identifikimit, Evangelia Ktistaki, dhe përfaqësuesi i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Konstantinos Kyriou.

Transferimi në apartamente u bë me ndihmën e Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin, ndërsa kalimi i sigurt i tyre u bë me kontributin e Presidentes së Republikës, Katerina Sakellaropoulou.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: