Zv/ministrja : “Nëse Greqia nuk mund të mbajë emigrantët, nuk mbajë foshnjet dhe pensionistët grekë”

478

Ish zëvendësministrja e Emigracionit Tasia Christodoulopoulou dhe nënkryetari aktual i Parlamentit ka vlerësuar se fluksi i refugjatëve në Greqi është rritur për shkak të luftës në Siri. Por ja cili është mendimi i saj ndaj këtij problemi?

Tassia Christodoulopoulou, në një intervistë të dhënë në Gazetën e Redaktoreve ( Εφημερίδα των Συντακτών ), për të përballuar rrjedhën e rritur të refugjatëve në Greqi, nënvizoi se ata ishin refugjatë dhe jo emigrantë dhe shtoi se në zonat e rajoni, komunat dhe ushtria duhet të kërkohet vende për t’i akomoduar njerëzit derisa të përfundojë procesi i identifikimit, në mënyrë që të mos vendosen në autoritetet e porteve dhe stacionet policore.

“Në Greqi nuk mban pensionistë sepse fondet e sigurimit janë shkatërruar, nuk mbahet asnjë i ri nuk përshtatet, sepse papunësia është rritur, nuk mbahen as foshnjet për shkak se nuk ka çerdhe. Natyrisht, emigrantët dhe refugjatët nuk përshtaten, sepse nuk ka punë dhe struktura. Por kjo nuk thotë asgjë, “tha ish ministri për të gjithë ata që pohojnë se vendi ynë nuk i përshtatet refugjatëve dhe emigrantëve të tjerë.

Zonja Tassia Christodoulopoulou në thelb barazon emigrantët me pensionistët grekë, të rinjtë grekë të papunë dhe me foshnjat që ishin të pafat për t’u lindur në Greqi …