Category: Ekonomi

Banka Botërore: Shqipëria në nivele të varfërisë ekstreme, 1.9 $ në ditë për person.

Banka Botërore vlerëson se Shqipëria do të ketë nevojë për një tjetër 10 vjeçar me një rritje vjetore të PBB prej 4% për të eliminuar varfërinë e...

Në Bankën Amerikane të Investimeve S.A. (ABI) kalon Dega e Bankës Kombëtare të Shqipërisë.

Siç është theksuar në një deklaratë, nënshkruar një kontratë përfundimtare të shitjes së degës së saj 100%, Banka NBG Albania Sh.A. (NBG Albania), me ABI....

Greqia merr kestin e tretë nga Eurogrupi

Gazeta Frankfurter Rundschau shkruan: “Eurogrup liron 6.7 miliardë. Me mbarimin e programit, Greqia do të kthehet në rendin e ditës dhe çështjen e...

FEB: Greqia renditet 12 pozita pas Shqipërisë

Greqia ra në një indeks të konkurrencës globale të Forumit Ekonomik Botëror këtë vit, sipas Raportit Global të Konkurrencës 2017-2018. Bazuar në të dhënat e...

Greqia investitori më i madh në Shqipëri per 2017

Stoku i investimeve të huaja direkte (FDI) të Shqipërisë për tremujorin e parë të vitit 2017 arriti në 5.8 miliardë euro, sipas të dhënave zyrtare të Bankës...

EUROSTAT: BE i mori Shqipërisë 900 milionë euro në tregtinë e shërbimeve

Shqipëria kryen pagesat më të mëdha në rajon për të marrë shërbime nga vendet e Bashkimit Europian. Eurostat ka publikuar sot të dhënat e bilancit të...

Gjermania: Kërkon qëndrim më të ashpër mbi azilkërkuesit

Nga Charlotte Hauswedell / Përpara raundit të ri të bisedimeve të koalicionit midis CDU dhe SPD, politikanët udhëheqës të Bashkimit Kristian Social (CSU) po...

Historikisht, çmimet e naftës të larta

Çmimet e naftës janë aktualisht në nivelin e tyre më të lartë gjatë dy viteve e gjysmë të fundit, pas zhvillimeve dramatike në Iran dhe rënies së prodhimit...

Euro në pikiatë; Zbret poshtë 133 lekëve

Euro ka zbritur nën nivelin e 133 lekëve, duke shënuar rekord të ulët që nga muaji gusht. Monedha e përbashkët është këmbyer sot përkundrejt lekut në...

Eurostat: Shqipëria e dyta në Europë për nivelin e ulët të mbledhjes së taksave

Me gjithë përparimin në raport me vetën Shqipëria u rendit e dyta pas Rumanisë për nivelin më të ulët në Europë të mbledhjes së taksave në raport me PBB...