Category: Emigracioni

Greqi / Ja si i “vjedhjë” emigrantët Institucioni i Sigurimeve Shoqërore IKA…

Nga Shpetim Zinxhiria  /  Emigrantët nuk janë vetëm viktima të Sigurimeve Shoqërore në Shqipëri që injoron këta, duke i kërkuar kontribut të dytë...

Vrasja e Pëllumb Marnikollaj një degjenerim i plotë për drejtësinë greke

Me rastin e pervjetorit të vrasjes se shqiptarit në Greqi nga torturat e policisë vendase Si sot një vit më parë në Athinë, 29 vjeçari nga Shqipëria Pellumb...

IOM: 7.495 refugjatë kanë vdekur në 2016

Raporti paraprak i 2016 jep të dhënat në numrin e përgjithshëm të vdekjeve të emigrantëve dhe refugjatëve që gjatë tre viteve të fundit  ka regjistruar 18....

Ekstremistët e djathtë nisin gjahun ndaj azilkërkuesve

Ekstremistët e djathtë nga i ashtuquajturi “Bloc Identitare” kundërshtojnë ardhjen e refugjatëve në Evropë. Nën moton e shpëtimit të refugjatave ata do të...

Një lajm i mirë për Shqipërinë, por shumë i keq për emigrantët shqiptarë

Organizata Botërore e Migracionit ka publikuar raportin e tij për vitin 2016, ku rezulton se Shqipëria është vendi me numrin më të lartë të të kthyerëve...

Shqiptarët në Greqi depozitojnë paratë në vend të tyre, blejnë shtëpi edhe në Greqi

Tregu i pasurive të patundshme, sidomos në qendër të Athinës, ne kohë krize është duke lëvizur, nga shqiptarët të cilët janë në kërkim për të blerë...

Greqi, me pikatore dhënia e azilit për mijëra aplikime !

Në vitin 2016, rreth 173 450 refugjatë mbërritën në ishujt grekë të ardhur nga brigjet e Turqisë. Vetëm për muajin tetor 2015 kaluan detin dhe arritën ishujt...

Emigrantët shqiptarë biznese në Itali, sa një e katërta e totalit të sipërmarrjeve në Shqipëri

Nisur nga të dhënat e popullsisë dhe numrit të sipërmarrjeve, rezulton se Italia ka qenë shumë më mikpritëse për bizneset me pronësi shqiptare, sesa...

Zgjedhjet 2017 – Emigrantët në Itali më pak të interesuar për të votuar në Shqipëri

Emigrantët shqiptarë në Itali janë të zhgënjyer nga politika shqiptarë, për këtë arsye interesi i tyre është shumë i pakët për të ardhur në Shqipëri...

Vajza nga Suedia : Mos provofshi kurrë zhgënjimet si prindërit e mi

Është vajza e një emigranti në Suedi, ish aktivist dhe drejtuesi i PD në Selanik, e cila nëpërmjet portalit Focus News kërkon të përcjellë mesazhin e saj...