Category: Emigracioni

Shqipëria kundër BE-së për ngritjen e Qendrave për refugjatët në Afrikë

BE dëshiron të arrijë marrëveshjet e migrimit me Lindjen e Mesme dhe vendet e Afrikës Veriore, si Maroku, Egjipti, Tunizia dhe Libia, të ngjashme me atë që ka me...

Emigracioni i paligjshëm : Maroku kundërshton BE, për ngritjen e kampeve në Afrikën e Veiut

Ministri i jashtëm i Marokut tha se vendi i tij duhet të luajë një rol më të madh në vendimet e BE mbi migracionin në një intervistë në gazetë. Nasser...

Greqia për 9-mujorin e 2018 ka dëbuar 5.163 shqiptar, gjithashtu edhe 486 për shtatorin

Focus  news / Nga burimet e Policise se Pergjithshme te Greqisë mësohet se për 9-mujorin e 2018 jane debuar 5.165 shqiptarë. Keto debime jane bere në kontekstin e...

Itali / Emigrantët e dëshpëruar, deri te udhëheqësit anti-emigrant. Salvini: “do debojë 500,000 emigrantë ilegalë”.

Që nga e djathta e largët që erdhi në pushtet në Itali, politikat e migracionit në Evropën e Jugut  janë ashpërsuar në mënyrë të konsiderueshme. Thirrjet...

Emigracion: Gjermania miraton ligje të reja, të varfërit pa arsim të lartë “non Grada”

Qeveria e koalicionit ka hartuar ligje të reja që i japin përparësi arsimit, moshës dhe sigurisë, njoftoi në orët e para të dites se sotme,  se kishin rënë...

Greqi / Cikloni “Zorba”: Autoritet largojnë refugjatët për në ishuj

100 refugjatët e parë u larguan nga Moria dhe arritën të shtunën në mëngjes në portin e Kavallës Lëvizja e mijëra refugjatëve për shkak të motit të keq po...

Turqi: Pesë refugjatë të vdekur nga fundosja e një varkë

Pesë  emigrantë kanë gjetur vdekjen nga fundosja e një varkë gome që mbante emigrantë të dielën në brigjet veriperëndimore të Turqisë, njoftoi agjencia...

Greqi / Emigracioni : Rritet lista e të vdekurve ne kampet e refugjatëve

“Ne paralajmërojmë Qeverinë të marrë iniciativat e nevojshme për të siguruar që kushtet e jetesës në kampet ( hot-spot) te jenë që zbatohen në një...

IOM: 3,166 emigrantë vdiqën ne 2017 në Mesdhe me ëndrrën për në Evropë

Për vitin 2017, Agjencia Ndërkombëtare e Emigracionit njofton se 171.635 emigrante hynë në Evropë nga deti, një shifër pothuajse e përgjysmuar krahasuar me...

Vendi më i mirë për të emigruar për “punësim dhe karier”

Është fakt se që nga fillimi i krizës deri më sot, shumë njerëz kanë vendosur të lëvizin në një vend tjetër për të ndjekur një karrierë më të mirë....