Category: Emigracioni

Eurostat: Bien ndjeshëm kërkesat e emigrantëve për azil në BE

Numri i kërkesave për azil për herë të parë në Bashkimin Evropian ka rënë në 580,845, ka raportuar Eurostat. Në kulmin e lëvizjeve të emigrantëve në...

Rreth 59 000 shqiptarë morën nënshtetësi të vendeve të BE në 2017

Në vitin 2017 morën nënshtetësi në vendet e BE-së 58 900 persona, sipas të dhënave të publikuara sot nga Eurostat. 97% e tyre kanë marrë nënshtetësi...

Tsipras: Emigrantët të integrohen në shoqërinë greke për të zgjidhur demografinë

Kështu është shprehur në Parlamentin vendas kryeministri grek z.Tsipras për të zgjidhur problemin e demografisë së vendit, duhet medeomos përfshirja e...

Poezi për Pellumb Marnikolaj i vrarë nga policia greke

Kanë kaluar dy vite e gjysëm kur Pëllumbi u vra nga racizmi grek, u vra brenda në komisariatin e policise në Ano Patisa në Athinë. Një vrasje që bëri bujë...

Mesazhi i Emigrantëve Shqiptarë në Greqi: Refuzojnë “Samitin e Dytë të Diasporës”

Emigrantët shqiptarë në Greqi kanë vendosur të mos bëhen pjesë e Samitit të Dytë të Diasporës, që do të mbahet më 28 shkurt – 2 Mars në Tiranë dhe...

BE dhe Mali i Zi nënshkruajnë marrëveshjen për menaxhimin e kufirit

Bashkimi Evropian ka nënshkruar një marrëveshje me Malin e Zi për menaxhimin e kufirit të flukseve të migrantëve në Ballkan, kjo është marrëveshja e pestë...

Skandal : Drejtësia greke nuk pranon të kryej ADN e të akuzuarit shqiptar, Margjokaj

Gjykata e Apelit në Athinë, ka shqyrtuar sot çështjen e të riut shqiptar nga Shkodra, Nikolin Magjokaj i dënuar më heret nga gjykata e shkallës së parë të...

Gjermania: Penalizim për azilkërkuesit që gënjejnë ose humbasin lejen e përkohshme

Për ministrin e Punëve të Brendshme të Gjermanisë, Horst Seehofer, nëse azilkërkuesit e refuzuar fshehin identitetin do të humbasin “duldung“-un, lejen e...

Angelina Jolie në kampet e refugjatëve: Gjendja juaj na turpëron të gjithëve

Angelina Jolie ka vizituar kampet në Bangladesh ku janë strehuar refugjatët muslimanë nga ku dënoi dështimin e botës për të parandaluar një krizë që...

Greqia për vitin 2018 ka dëbuar 6.564 shqiptarë

Për 2018 policia greke ka dëbuar 6.564 emigrantë shqiptarë, një numër me një ulje të ndjeshëm me 2017 ku ishin dëbuar 13.665 shqiptar që përbën edhe numrin...