Category: Mjedisi

Ndotja e ajrit rrit rrezikun e osteoporoses. Hulumtimi i ri sjell prova të reja për herë të parë

Detaje të reja rreth asaj se si ndikon ndotja e ajrit në shëndetin vijnë në dritë me botimin e një hulumtimi të ri të SHBA-shkencore të Shkollës së...

Pesë këshilla për të mbajtur ngrohjen në shtëpi!

Ftohja e parë ka bërë pamjen e tyre dhe të gjithë kërkojnë mënyra për të mbajtur nxehtësinë nga shtëpia e tyre. Ka disa sekrete të vogla që ndihmojnë...

Mbesa e një shkencëtari ka hedhur në gjyq Shtetet e Bashkuara për mos adresimin e ndryshimeve klimatike

18-vjeçarja Sophie Kivelhechan tha se kishte frikë dhe të zemëruar për të nesërmen. Mbesa 18-vjeçare e një shkencëtari të mirënjohur, veteran, një ekspert...

Kjo është temperatura më e lartë e regjistruar ndonjëherë në Tokë!

Kushtet tipike për matjen e temperaturës është në ajër prej 1.5 metra mbi tokë dhe jo në kontakt të drejtpërdrejtë me rrezet e diellit. Temperatura më e...

Kërcënimi që vjen nga moti, si po rritet numri i ditëve me mbi 35 °C dhe me -5°C në Shqipëri

Numri i ditëve me temperatura më të larta se 35°C ka të ngjarë të rritet me 3-4 ditë deri në vitin 2020 krahasuar me mesataren e viteve 1961-1990, ndërsa ...

I nxehti esktrem në Europë

Europa po përjeton valën e të nxehtit afrikan, ku temperaturat shkojnë deri në 44 gradë celcius. Shumë vende po përballen me thatësira të mëdha. Ne Itali...

Skandal në Vjosë, Qeveria hap tender për HEC , ekspertët janë kundër

Muajin e fundit shteti shqiptar bëri thirrje për hapjen e një tenderi të ri për hidrocentral mbi lumin e Vjosës. E vetmja bukuri e natyrës që ende ka mbetur pa u...

Vetëm 100 kompani po e shkatërrojmë klimën e Tokës

Rreth 71% e emetimeve globale janë prodhuar nga vetëm nga 100 kompani, tregon një studim i ri për emetimin e gazit serë. Korporatat mbeten faktori kryesor për...

.Një ajsberg katër herë më i madh se Londra shkëputet nga Antarktida

Një nga ajsbergët më të mëdhenj në histori është krijuar pas shkëputjes së një pjese gjigante akulli në Antarktidë. Ajsbergu, më shumë se 1 trilion tonë...

Reagimi i Partisë ZGJIDHJA : Stop importit të plehrave!

Reagimi i Partisë ZGJIDHJA pas deklarimeve të kryeministrit Rama në televizionin francez ‘France24” për importin e mbetjeve Pa bërë ende betimin para Kuvendit,...