16 prill 2018: NASA fillon gjuetinë “Toka e re”

1054

Mëngjesin e ditës së martë, njerëzimi “fillon” udhëtimin e tij të gjatë për të pushtuar Hapësirën

Anija është në bazën e saj. Të gjitha testet e kërkuara janë përfunduar me sukses. Çdo gjë dhe gjithkush është gati. Agonia është në vertikale. Njerëzimi merr hapin tjetër dhe fillon “udhëtimin” e madh për të gjetur “Tokën e Re”.

Të hënën, më 16 prill, në orën 6:32 të kohës së Houston, NASA njoftoi zyrtarisht nisjen e teleskopit satelitor TESS, i cili do të fillojë kërkimin dhe planet e studimit që mund të jenë në gjendje të akomodojnë jetën në yje relativisht afër nga sistemi ynë diellor. Sistemi TESS, përveç të qenit më i përparuar i shkencës, do të jetë i lirë nga kufizimet në “dukshmërinë” e shkaktuar nga atmosfera e Tokës sonë, duke hapur horizonte të reja në programin e pushtimit hapësinor.

Anija kozmike që do të mbajë sistemin TESS në orbitë rreth Tokës … Kërkimi për TESS do të përqëndrohet në planetët jashtë sistemit tonë diellor, i njohur gjithashtu si exoplanets. Qëllimi është të “kontrollojë” listën e planeve që janë identifikuar deri tani dhe të rrisin numrin e tyre.

NASA e konsideron këtë projekt si “derën” që do ta çojë njerëzimin në botë të reja, ndoshta në një lëvizje të ardhshme apo edhe në kontakt me kultura të tjera të panjohura deri më sot.

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: