Në të ardhmen flamujtë do të luajnë vetë himnin e tyre kombëtar

Shkence

Flamujt e së ardhmes nuk do valviten vetëm, por do të luajnë edhe melodi

Studiuesit në SHBA kanë zhvilluar një teknologji të re që lejon një material të hollë si letër dhe pajisje fleksibël elektronike është e përfshirë në një pëlhurë si një flamur, dhe konverton si mikrofon dhe një drejtues.

Studiuesit kanë inkorporuar materiale të Feng (Ferroelectret Nanogenerator) në një flamur, flamuri pompohet muzikë nga një iPod nëpërmjet një përforcues dhe flamuri menjëherë riprodhon në mënyrë të përkryer tingujt e muzikës .

“I njëjti flamur u bë vetë folësi. Pra, në të ardhmen ne mund të zëvendësojmë folësve tradicionale të cilat janë të mëdha, të rënda dhe me energji intensive, me këtë pajisje kompakt dhe fleksibël “, ka thënë studiuesi Sepulveda.