200 miliardë euro i kushtuan Greqisë marrëveshjet “krenare”

1006

Jo vetëm 100 miliardë euro, por dyfishuar në gjysmën e parë të vitit 2015 në Greqi, sipas negocimit “krenar” të qeverisë së SYRIZANEL, kur Yanis Varoufakis, ish Ministër i Financave u vlerësua dje nga kreu i mëparshëm i Grupit EuroWorking Thomas Viseer.

Në një intervistë me gazetën holandeze “De Volkskrant”, Viseer, duke iu referuar kësaj periudhe vlerësimet që i kushtoi Greqisë ishin 100 miliard euro. Të jem i sinqertë, mendoj se ishte ndoshta dyfishi, tkurrja ekonomike, mosbesimi i investitorëve, goditjet që bankat greke kanë vuajtur.

Por jo vetëm Varoufakis, e gjithë qeveria greke ka këtë përgjegjësi. Një pikë tjetër, në lidhje me karakterizimet e bëra nga Yannis Varoufakis në librin e tij, duke e identifikuar atë me “forcat e errëta të së keqes në Bruksel” Thomas Viseer u përgjigj me tallje duke thënë “Oh, mirë. Planeti ynë është i madh dhe ka hapësirë për shumë lloje.”

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: