2016 “Viti i Zi” për emigrantët në Evropë

1085

Me “ngjyrat më të zeza” ka regjistruar raporti vjetor i UNHCR-së për krizën e migracionit për vitin 2016 .

Një vit i shënuar nga një rekord i ri i vdekjeve në Mesdhe, njerëzit që humbën jetën në det me mjetet  lundruese të papërshtatshëm në përpjekjet e tyre për në “Kështjellën Evropiane”, që  tejkaluan 5.000 viktima (5096), si rezultat i shtrëngimit të kontrolleve kufitare dhe mbyllja e “Rrugës Ballkanike”.

Përveç kësaj, në vitin 2016 pati një shpërthim të ri të populizmit, ksenofobisë dhe sulmeve raciste ndaj refugjatëve dhe emigrantëve. Sipas raportit të UNHCR-së për vitin 2016, mbi 87% e këtyre njerëzve vijnë nga 10 vendet e para të refugjatëve dhe emigrantëve në mbarë botën.

82% e këtyre njerëzve kanë origjinën në Afganistan, Irak dhe Siri, nga të cilat gjysma janë fëmijë (20% e tyre janë të pashoqëruar).

Përfundimisht, në vitin 2016, ankimet e refugjatëve që janë rrëmbyer, përdhunuar, abuzuar ose shfrytëzuar nga trafikantët gjatë vitit të kaluar janë rritur ndjeshëm.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: