519 emigrantë të vdekur në Mesdhe që nga fillimi i vitit 2019

640

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Migracionin ka raportuar se të paktën 519 emigrantë kanë vdekur në Mesdhe që nga fillimi i vitit 2019. Më shumë se gjysma e viktimave vdiqën midis brigjeve të Italisë dhe Maltës. Ndërkohë, Greqia është bërë destinacioni kryesor për emigrantët.

Ardhjet e emigrantëve nga deti në Evropë janë ulur ndjeshëm në 2019. Në pesë muajt e parë arritën 21,301 njerëz. Gjatë të njëjtës periudhë të vitit të kaluar, ishin 32,070 të sapoardhur. Kjo është sipas të dhënave të ofruara nga Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM).

Ndërkohë, në Mesdhe ka pasur më pak të vdekur emigrantë, por shkalla e vdekshmërisë u rrit. Nga janari deri në maj 2019, të paktën 519 njerëz vdiqën në det.

Kjo do të thotë që midis janarit dhe majit 2019, 23 emigrantë kanë vdekur nga çdo 1000 që u përpoqën ta bënin atë në Evropë nëpërmjet Mesdheut.