Al. Tsipras: “Kemi borxh të bëjmë në praktikë moton: “Ndryshimi i sistemit, jo i klimës”

409

ish-kryeministri Alexis Tsipras një mesazh të fortë për klimën me rastin e Konferencës së OKB-së.

Mesazhi i Al. Tsipras:

Sot, në Samitin e OKB për Klimën, udhëheqësit e të gjitha vendeve kanë mundësinë dhe duhet- t’i përgjigjen kërkesës së brezit të ri që po demonstron në të gjithë botën, duke bërë thirrje për masa të menjëhershme për të mbrojtur planetin.

Nuk ka më premtime, janë dhënë mjaft.

Duhen masat të menjëhershme se janë të nevojshme.

Duhet të ndigjojnë të gjithë, miliona studentë dhe studentë, të cilët, me mobilizimet e tyre dinamike në të gjithë botën, po bëjnë thirrje përpallje të krizës klimatike.

Sepse vetëm ata e kanë kuptuar vërtet atë që është në diskutim. Nuk është e ardhmja jonë, është e tyre, e ardhmja e fëmijëve tanë. Me pak fjalë duhet të bëjmë moton: Ndryshimi i sistemit, jo i klimës”, shkruan Tsipras