Alarm! Shenjat e kuqe në duart rrezik për vdekjen

1924

Shkolla mund të jetë një vend shumë i këndshëm për të mësuar fëmijët tuaj dhe për t’u rritur. Për fat të keq, shkëmbimi midis fëmijëve nuk është i kufizuar në lojëra apo njohuri, shkëmbimi i baktereve dhe sëmundjeve është diçka që ndodh në të gjitha shkollat.

Shpesh, këto sëmundje të panjohura janë shumë më të vështira për t’u shmangur, në krahasim me sëmundjet klasike. Kjo është ndoshta frika më e madhe e prindërve. Një nga sëmundjet më rezistente ndikon në duart dhe këmbët dhe infekton rreth 200,000 amerikanë çdo vit. Pra, cila është kjo sëmundje? Si mund të jeni të infektuar, dhe më e rëndësishmja, si mund të shëroheni?

Kjo sëmundje është shumë e zakonshme dhe prek mijëra njerëz çdo vit. Është shumë ngjitëse dhe lehtë mund të transmetohet nga pështymë ose gëlbazë. Është gjithashtu shumë e zakonshme tek fëmijët dhe studentët ose ata me sistem të ulët imunitar.Simptoma më e zakonshme janë shenjat e kuqe në duart, këmbë ose në gojë që shkaktojnë kruajtje. Ndërsa simptomat e virusit zakonisht janë të moderuara, mund të ketë komplikime të rënda, sidomos në ata që kanë sistem të ulët imunitar.

Rrallë, kjo mund të shkaktojë infeksione serioze të trurit, të tilla si meningjiti dhe encefalit. Më shpesh, fëmijët që nuk luftojnë simptomat për disa javë mund të humbasin disa nga gishtat e tyre. Pasi të vini re shenjat, shkoni shpejtë tek mjeku juaj. Ata nuk mund të jenë në gjendje t’ju bëjnë menjëherë mirë, por është me rëndësi qendrimi ne karantinë që të mos marrin infeksione të tjerët.

Për të shmangur virusin, është e rëndësishme të kujdeseni për higjienën tuaj dhe të lani duart çdo herë që të shkoni në banjë dhe para se të prekni ushqimin. Nëse dyshoni se fëmijët tuaj janë të mbërthyer me këtë sëmundje, mbajini larg shkollës, derisa të merrni leje nga mjeku.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: