Arrestohen tre gazetare turq, po benin nje reportazh per TRT

Greqi

Greqi / Gazetarët turq u arrestuan pranë aeroportit të Aleksandropolis .

Sipas agjensise turke Anadolu gazetari Fatih Sabuncu, kameraman Ufuk Karagul dhe shoferi i tyre Metin Talu per llogari te TRT u liruan pas 3.5 orësh ne nje kohe qe po bënin xhirime gjyqësore si pjesë e reportazhit për grushtin e shtetit të dështuar 2016 ne Turqi Duke folur per agjensine Anadolu, gazetari Sabuncu argumentoi se arrestimi i tyre ishte i panevojshëm dhe se ata u arrestuan në stacionin e policisë pa u pyetur. “Kam punuar në disa vende, por nuk kam parë kurrë një sjellje të tillë edhe në vendet ku ekzistojnë sjelljet më të këqija”, shton ai, i tronditur nga ajo që ai ka jetuar në një vend evropian.