Associated Press: 56,800 emigrantë të vdekur ose të zhdukur që nga viti 2014, midis tyre edhe 2700 fëmijë

766

Kjo shifër është gati dy herë më e lartë se ajo e raportuar nga Organizata Ndërkombëtare e Migracionit (IOM) e OKB-së më 1 tetor, e cila foli për më shumë se 28,500 njerëz.

Sondazhet e IOM-it janë përqendruar kryesisht në vdekjet në Mesdhe, edhe pse kërkuesit e saj kërkojnë më shumë të dhëna nga pjesët e tjera të botës. Vetëm këtë vit, IOM ka regjistruar më shumë se 1.900 vdekje në ujërat midis Afrikës dhe Evropës dhe mbi 17.000 nga 2014. Associated Press identifikoi pothuajse 4,900 njerëz, familjet e të cilëve thonë se ata thjesht u zhdukën pa gjurmë në Evropë ose në rrugën drejt saj, duke përfshirë më shumë se 2,700 fëmijë, familjet e të cilëve raportuan zhdukjen e tyre në Kryqin e Kuq.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: