Astrofizikantja Sara Seager : “Dua të gjej një tokë tjetër, kjo është ajo për të cilën jetoj”!

Teknologji

sara ne foicus news-2Astrofizikantja Sara Seager është në kërkim të planeve të rinj të sistemit diellor dhe jo vetëm gjatë eksplorimeve për gati 20 vite.

Që prej vitit 1990, kërkimet kanë zbuluar dhjetëra planetë e rreth 6 mijë objekte qiellore, shumë prej të cilëve topa gjigantë gazi. Sot, lista zgjerohet çdo javë. Me kaq shumë planetë, i gjithë synimi është që të gjendet një i tillë që i ngjan tokës, pra i përshtatshëm për të jetuar, me ujë dhe shkëmbinj.