Avramopoulos: Siguria është një nga prioritetet kryesore për BE-në

342

Komisioneri Evropian për Migracionin Çështjet e Brendshme dhe Qytetarinë, Dimitris Avramopoulos, në një intervistë për gazetën Evropa e Re thekson se “Siguria ka qenë një përparësi kryesore e Komisionit për veprimet kryesore të nevojshme për të adresuar në mënyrë efektive terrorizmin dhe kërcënimet e sigurisë në Evropë nga dita e parë .

Axhenda Evropiane e Sigurisë, të cilën e paraqita në vitin 2015, ka qenë parimi ynë udhëzues dhe vitet e fundit ne kemi punuar për të ndërtuar një Union efektiv dhe të mirëfilltë të Sigurimit. BE duhej t’i përgjigjej një krize të sigurisë. Pas sulmeve terroriste në Paris në 2015 dhe veprimeve pasuese terroriste në shumë shtete të tjera anëtare, rëndësia e bashkëpunimit ndërkufitar u bë e qartë . BE “u është përgjigjur kërcënimeve duke miratuar një strategji të re të sigurisë kibernetike të BE dhe duke trajtuar dezinformimin për të mbrojtur më mirë zgjedhjet tona. Puna vazhdon të përmirësojë sigurinë e infrastrukturës dixhitale” jetike, përfshirë bashkëpunimin e zgjeruar të sigurisë në të gjithë rrjetet 5G në të gjithë Evropën. Ne mund të jemi krenarë për shumë rezultate konkrete … por më e rëndësishmja është të ndryshojmë mentalitetin tonë të sigurisë,” tha z. Avramopoulos