BE nxit G7 për të siguruar “mbështetje të fortë” për refugjatët

Bota

G-7 ne focus news-3Focus News  / Ankesa e palës evropiane për fillimin e Samitit në Japoni. Fillimi i G7 në Japoni filloi me thirrjen nga ana evropiane për zgjidhjen e problemit të refugjatëve: Kriza e refugjatëve janë “kriza globale”, dhe BE-ja “pret që bashkësia ndërkombëtare ta njohin atë dhe për të treguar solidaritet”,  tha presidenti i Këshillit Evropian Donald Tusk.

Gjithashtu ai  tha se do të kërkojë mbështetjen e qeverive të G7 dhe angazhimin e tyre për të rritur mbështetjen globale për nevojat me afat të menjëhershëm dhe të gjatë për  refugjatët

“Dimë se për shkak të gjeografisë, përgjegjësia më e madhe për krizë e refugjatëve ka rënë dhe do të vazhdojë të bjerë mbi supet e Europës. Nëse ne nuk do të marrë udhëheqjen (si G7) për menaxhimin e krizës, askush nuk do të bëjë atë,” shtoi ai.

Presidenti i Këshillit Evropian deklaroi para fillimit të konferencës të samitit G7 dje në Japoni. Vendet pjesëmarrëse në Grupin përfshijnë vendet si : Britaninë, Francën, Gjermaninë, Japoninë, Italinë, Kanadanë dhe Shtetet e Bashkuara.