Bakoyannis, raportuese për Kosovën: Është koha që ky vend të integrohet në BE!

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Kosovës mori pjesë në takimin e Komitetit për Çështje Politike dhe Demokraci në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe në punimet e sesionit të jashtëzakonshëm, në Strasburg, ku të mërkurën  Theodora Bakoyannis është zgjedhur raportuese për Kosovën në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, e cila është edhe kryesuese e Delegacionit të Greqisë në APKE.

Pas konfirmimit të rezultatit, tashmë e zgjedhura, Theodora Bakoyannis, falënderoi anëtarët e këtij komiteti për besimin e dhënë dhe shtoi se do të përgatis raportin për Kosovën. Ndër të tjera ajo tha se është koha që rajoni dhe Kosova të integrohen në Bashkimin Evropian dhe mekanizmat e tjerë ndërkombëtarë.

Duhet theksuar se Theodora Bakoyannis ka qenë ministre e Punëve të Jashtme të Greqisë, si gruaja e parë më pozitë të lartë në Greqi dhe ka një karrierë të bujshme politike, që e bëjnë njohëse të mirë të rrethanave në Ballkan.

Para saj, raportues për Kosovën në APKE ka qenë deputeti i Bundestagut Gjerman, Peter Beyer.

Sipas një njoftimi të Kuvendit, delegacioni i Kuvendit të Kosovës mirëpriti zgjedhjen e Bakoyannis dhe u zotua se do të bashkëpunojë ngushtë me të, në procesin e hartimit të raportit për Kosovën.

Delegacioni i Kuvendit të Kosovës në APKE, në qershor të vitit të kaluar ka realizuar një takim me Theodora Bakoyannis, më të cilën ka zhvilluar një bisedë shumë konstruktive rreth zhvillimeve në vend.

Delegacioni i Kuvendit të Kosovës në APKE, përfaqësuar nga Saranda Bogujevci, kryesuese, si dhe Arben Gashi dhe Enis Kervan, anëtarë, morën pjesë në takimin e këtij komiteti dhe në punimet e sesionit të jashtëzakonshëm të mbajtur në Strasburg të Francës, më 14 dhe 15 mars 2022, e thirrur për të diskutuar rreth situatës aktuale në Ukrainë.

Ndërkaq, në takimin e datës 11 mars të këtij komiteti, mori pjesë deputeti Besnik Tahiri, në të cilin u diskutua po ashtu lidhur me agresionin e Federatës Ruse kundër Ukrainës dhe pasojat e këtij agresioni.

Gjatë qëndrimit në Strasburg, kryesuesja e delegacionit të Kosovës, Bogujevci mori pjesë edhe në takimin e parë të Grupit [email protected], nismë e sekretares së përgjithshme të APKE-së, Despina Chatziivassiliou, në të cilin u diskutua lidhur me mënyrat e mbështetjes për deputetët e delegacionit të Ukrainës, si dhe për funksionimin dhe aktivitetin e këtij grupi në të ardhmen. ​