Bie çmimi i naftës në tregun ndërkombëtar

Ekonomi

Çmimet e naftës ranë sot në tregjet aziatike, si dhe për këtë presidenti amerikan Donald Trump ka propozuar shitjen e 50% të rezervave strategjike amerikane të naftës në projekt-buxhetin.

Propozimi është bërë, ndërsa OPEC dhe Rusia të promovojnë zbatimin e programit të reduktimit të prodhimit të tyre, me qëllim për të reduktuar superuljen e naftës në tregjet ndërkombëtare.

Çmimi i naftës së papërpunuar tipi Brent, origjina ndërkombëtar, ra me 23 cent ose 0.4% deri në 53,64 $ për fuçi, ndërsa çmimi i naftës së papërpunuar amerikane ra 22 cent ose 0.4% në 50,91 $ për fuçi.