Bild: “Gruaja më e fuqishme e botës” mashtruar nga një grek

Bota

merkel ne focus-1Në shënjestër edhe një herë “papajtueshmëria” e qeverisë greke. “Greqia nuk kontribuon as 2% e ekonomisë së Evropës, ndërsa kërkon 97% të vëmendjes së saj. Kjo është një çekuilibër që nevrikos shumë, “shkruan redaktori i Handelsblatt, duke argumentuar në thelb se Greqia ka lënduar Evropën si një anëtar i bashkimit monetar.

“Keqkuptim më i madh ishte se Greqia absolutisht duhej të ishte në eurozonë si” djepi i demokracisë. “Nga të gjitha arritjet më të mëdha të “qytet-shtet” kanë kaluar më shumë se 2000 vjet, ” shkruan karakteristika dhe vë në dukje se problemi që ballafaqohet Evropa sot me Greqinë për shkak të strukturave mbi të cilat është ndërtuar Bashkimi Evropian.

Nevoja për një fillim të ri në Greqi thekson në një artikull gazeta Berliner Zeitung, duke vënë në dukje se negociatat deri tani kanë qenë të pafrytshme. “Për vite të tëra ka qenë një dialog i shurdhër midis Greqisë dhe huadhënësve. (…) E gjithë kjo ndodhi ishte shlyer borxhet e vjetra me të reja, pa ndonjë përpjekje reale për të trajtuar shkaqet e krizës greke. Jo vetëm që ishte dialogu shurdhër deri më sot dhe për çështjet të gabuara si në shtëpi dhe jashtë vendit “

Tsipras duhet t’u thotë njerëzve se qeveria që kanë votuar për dekada të tëra bënë një vend të korruptuar, jofunksionale, përbindësh arrogant. Një përbindësh që është në gjendje për të mbledhur taksat nga ata që do të duhet të paguajnë, ndërsa duhet të ketë një ndryshim të mentalitetit, të cilat do të duhen vite për të kryer. Sipas gazetarit, mesazhi që duhet të dërgojë Aleksis Tsipras në popullin grek është: “. Ne do të kemi sukses, nëse në fund të fillojnë”

Shtypi gjerësisht në Gjermani komentoi problemin grek duke përdorur metafora dhe shprehje imagjinative publikohen në gazetën e sotme Tageszeitung. Në mënyrë të veçantë, i referohet tërheqjeve të eurove që janë të regjistruara në ditët e fundit në bankat greke: “Grekët vazhdojnë të vënë paratë nën jastëk prej një shumë në 400 milionë € në çdo ditë që nga fillimi i qershorit. Kjo nuk mund të vazhdojë kështu. Jastëkët janë të vegjël dhe grekët në panik të madh, ” thekson artikullshkruesi.

Një koment tjetër është botuar sot dhe në gazetën Bild mbi të cilat shfaqën dy fotot e gjysmë faqe të Ministrit të Financave grek dhe kancelarja gjermane. I pari tregon Yanis Varoufakis me një buzëqeshje të madhe, ndërsa Angela Merkel serioze dhe e vrazhdët. Nën titullin “Këto dy fytyra i thonë të gjitha”, gazeta përshkruan gjithashtu situatën në Greqi dhe Gjermani.

“Zëri i Angela Merkel është serioze, e dobët. Ajo e di se Kryeministri grek Tsipras nuk do të tërhiqet dhe Evropa do të paguajë gjithsesi.”Gruaja më e fuqishme në botë”, është mashtruar nga një grek që qesh! Një si Varoufakis! shkruan Bild.merkel ne focus-2

Burimi: Deutsche Welle