Tërmet. Europa dështon. Pasojat që do vinë më pas

Bota

termeti ne focus-1Një zbulim tronditës vjen sot nga revista gjermane “Spiegel”, që në faqen e parë, për herë të parë publikon pasojat që do vinë në Evropë, shoqëruar me një fotografi që tregon rrëzimin e monumentit madhështor Partenonin dhe më pas të gjitha monumentet e mëdha evropiane të tilla si: Big Ben, Coliseum dhe Kulla Eifel zhytur në një  çarje të madhe të tokës.

Revista shkruan “Tërmeti. Europe dështon. Pasojat e saj që vjen pas.” Në artikullin kryesor të revistës gjermane Spiegel është bërë një referencë e gjerë të zhvillimeve dramatike në negociatat me qeverinë greke, duke folur për një “shans të fundit i Evropës”, dhe i referohet ndryshimeve radikale që rrugët kreu i Komisionit Evropian, Zhan-Klod Junker, me mënyrën si po eperon Bashkimi Evropian .

Kërcënimi i një Grexit, e cila përpiqet për të eliminuar Angela Merkel, Aleksis Tsipras, mund të përshpejtojë procesin korrozioni e ndërtimit evropian. Migrimi i menaxhimit të krizës në Mesdhe ka theksuar dështimin e sistemit të Brukselit.

Presidenti i Komisionit, Jean-Claude Juncker tani është duke planifikuar reforma radikale. Ata do të jetë shansi i fundit për të shpëtuar unitetin e Evropës “, përmendet futja e nenit qendror, i cili merrej përtej krizës greke, situatën në Ukrainë dhe rritje e shpejtë e emigracionit, të cilët vënë zjarrin në kontinentit të vjetër.termeti ne europe-1